Kampanjfilm för Hållbart Entreprenörskap 2030

Produktion av kampanjfilm, teasers, foto, intervjuer och reportage för webb och sociala medier, samt strategiskt och operativt stöd inför lansering.

Hållbart Entreprenörskap 2030 är ett program för entreprenörer som har ambitioner att utvecklas hållbart. Projektet drivs av Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling vars upptagningsområde innefattar den Uppländska landsbygden. Inför 2023 års programstart ville Upplandsbygd ha Komsons hjälp med att producera en kampanjfilm för att uppmärksamma projektet och få fler ansökningar till kommande programstart.

Upplandsbygd kontaktade oss för att ta fram en kampanjfilm på två minuter i syfte att öka medvetenheten om Upplandsbygd Lokalt Ledd utveckling och deras utvecklingsprogram Hållbart Entreprenörskap 2030. Målet var att få fler ansökningar inför 2023 års program. Filmen skulle även användas som representationsmaterial vid sammankomster med den Europa-kommittén.

 

Kampanjfilmen nominerades i Guld-M:ets kategori Årets Hållbara 2023.

 

Material för sociala medier baserades på kampanjfilmen
För att skapa en mediemix presenterades varje enskild entreprenör på Upplandsbygds webbsida, reportagen bestod av foto, citat och en djupare intervju som delades på sociala medier. På så sätt kunde Upplandsbygd få organisk spridning och ”ringar på vattnet” via entreprenörernas nätverk. Vårt mål var att nå alla entreprenörer och småskaliga producenter i hela Upplandsbygds upptagningsområde som innefattar Uppsalas landsbygd, Knivsta kommun, Sigtuna kommun och Östhammars kommun.

 

Detta gjorde Komson:

 • Helhetsgrepp och produktion kampanjfilm och teasers
 • Filmproduktion extramaterial Kombobrew
 • Porträttfotografering av entreprenörer i hemmamiljö
 • Intervjuer och reportage med alla entreprenörer
 • Betald annonsering Facebook, Instagram, LinkedIn
 • Strategiskt och operativt stöd för webb och sociala medier
 • Coachning och stöd för annonsering via Meta/Facebook Business manager

Henrik Skarstedt stod för filmproduktion, speakerröst och fotografering i projektet.

PLAY

intervjuer och reportage

’’

Komson har på ett mycket fint och lyhört sätt lett processen framåt och kommit med bra råd och input under kampanjens gång. De har även varit ett värdefullt bollplank och guidat oss framåt där vi själva saknade kompetens.

Jenny Kangas, Projektledare Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling

Jenny Kangas

Fullständigt vitsord från vår uppdragsgivare:

”Vi på Upplandsbygd vill skapa berättelser om ett gott och hållbart liv på Upplands landsbygder och mindre orter. Vi vill lyfta fram det myller av små aktörer som går i spetsen för en hållbar omställning och som lätt försvinner i bruset bland de större aktörerna. I en framtid som kan kännas oviss och där det kan finnas brist på goda lokala exempel vill vi leverera goda nyheter som människor kan känna igen sig i och bli inspirerade av och kunna ta sikte mot.

Att göra en film som ska kännetecknas av mångfald, inspiration och även förklara komplexa hållbarhetsfrågor på ett tillgängligt sätt är inte lätt men det blev ett mycket bra samarbete med Komson från första start. Vi har bemötts på ett lyhört sätt och med både flexibilitet och kvalité. Vi vill särskilt tacka två personer: Vi vill först tacka vår främsta kontakt Rosie Selgerudh som på ett mycket fint och lyhört sätt lett processen framåt och kommit med bra råd och input längs vägen. Hon har under hela tiden funnits där som ett värdefullt bollplank och guidat oss framåt där vi själv saknade kompetens. Vi vill även rikta ett särskilt tack till filmproducenten Henrik Skarstedt. Han lyckades på ett mycket fint sätt med rörlig bild, tajming och röst förmedla både de fakta och känslor som vi ville nå ut med.”

– Jenny Kangas, Projektledare Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling

Hör av dig till oss

info(@)komson.se

Kungsängsgatan 17
753 22 Uppsala


  Komson nyhetsbrev

  I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av tips och trender inom marknadsföring, och så klart om vad som händer hos oss! Vi lovar, inget spammande! Du kan när som helst säga upp dig. Här kan du läsa vår Integritetspolicy