05 november 2020 Nyhet

Amanda tipsar om hur du får igång kreativiteten

Hej Amanda, berätta lite om dig själv och din bakgrund

Jag är en 26-årig Uppsalabo som bott i Stockholm i fem år men nu är tillbaka på hemmaplan igen! Jag har pluggat kommunikation och design både på gymnasiet, en sväng på universitetet och nu senast på yrkeshögskola. Däremellan har jag jobbat både i detaljhandeln och som administratör. På fritiden gillar jag att träna, äta choklad, lösa korsord, pyssla och handla (lite för mycket) skönhets- och hälsoprodukter på nätet.

Vad kommer du att bidra med på Komson

Förhoppningsvis kommer jag att bidra med flexibilitet och en bred kunskap. Jag kan lite om det mesta inom design, men min ambition är ju att bli grym på allt!

Vad fick dig att söka praktikplats på Komson?

Jag vill vara på ett ställe där jag har möjlighet att bidra, utvecklas och ha roligt på jobbet. Komson kändes som ett ställe där jag skulle kunna trivas och passa in bra i gänget. En mindre personlig byrå gör att man får jobba bredare med många olika saker vilket är kul och lärorikt, samt att man kan lära känna alla bättre och snabbare!

Om du skulle få välja, vad är ditt drömuppdrag?

Oj, svårt! Finns så mycket kul! Jag älskar ju varumärkesidentiteter så vore väldigt kul att få vara med och förpacka ett nystartat företag rent grafiskt. Att illustrera är en annan grej som jag tycker är väldigt roligt, så ett stort illustrationsuppdrag vore ju något!

Tre tips från Amanda för att få igång den kreativa processen

1. Skapa ett kreativt team med bara ja-sägare, alla idéer är bra idéer. Kritisk blick får komma senare i processen.
2. Tänk inte för mycket, börja bara. Börjar man så kommer det fler idéer.
3. Har du fastnat, ta en promenad eller gör något annat en stund.

Kategorier