16 mars 2023 Teamet

Möt Julia som gör praktik som grafisk designer hos oss

Hej Julia, för alla som är nyfikna på dig, vem är du?

Hej! Jag är 23 år och kommer från Uppsala. För några år sen fick jag upp ögonen för grafisk design och gick kursen Crossmedia Design vid Runö folkhögskola. Intresset blev bara starkare och just nu läser jag min fjärde termin av grafisk design-programmet vid Mittuniversitetet och trivs jättebra.

Vad fick dig att söka praktikplats på Komson?

Jag lockades av att få praktisera på en kommunikationsbyrå där man får lära och dela erfarenheter med personer inom olika yrkesgrupper. Jag tycker också att ni ger ett väldigt positivt och välkomnande uttryck vilket gjorde det självklart för mig att vilja söka praktikplats hos er.

Vad vill du lära dig mer om under din praktik?

Att få insikter i hur det går till att jobba med kundprojekt på en kommunikationsbyrå och få hjälp med att förbättra mitt öga för design.

Om du skulle få välja, vad är ditt drömuppdrag?

Utöver grafisk design har jag ett stort intresse för smycken och därför vore ett drömuppdrag att få ta fram en grafisk profil åt ett smyckesföretag.

Julia

Tre trender som du ser kommer 2023 inom digital design?

  1. Experimentell typografi har varit en trend under 2022 och jag tror att trenden fortsätter och blir ännu större under det kommande året. I ett stökigt digitalt medielandskap gäller det att sticka ut och dra uppmärksamhet till sig.
  2. Rörligt material. Det här har varit en växande trend de senaste åren och jag tror att den bara kommer bli starkare. Att inkludera rörligt material i sin grafiska kommunikation är ett sätt att sticka ut i flödet och dra blickar till sig. Det får även besökare att stanna längre vid materialet.
  3. “Dark mode”, när hemsidor och appar använder vit text mot mörk bakgrund, förekommer ofta som en alternativ layout på hemsidor och i appar. Min trendspaning är att detta kommer bli allt vanligare som standard. Den svarta färgen förknippas ofta med att något är premium och exklusivt.

Vill du också göra praktik hos oss? Här hittar du mer information om jobb- och LIA-ansökningar.

Kategorier