
Tre tips när du skapar och delar innehåll på sociala medier
Tre tips att gör nnehåll på sociala medier
Läs merI oktober åkte vi på en Komson-resa tillsammans för att samla inspiration. Denna gång bar det av till Paris. I Paris besökte vi designbyrån Grapheine och den digitala och kreativa byrån 148. Våra möten bjöd på spännande diskussioner om utmaningar, möjligheter och livet på byrå och vi fick många spännande takeaways med oss från våra möten.
Vår första dag i Paris besökte vi byrån 148 som låg vid Rue du Dahomey. Namnet 148 är taget med inspiration från The Dun Bar Theory, enligt vilken Neuroforskare mätte hjärnans begränsningar när det kommer till sociala relationer. Det maximala antalet kopplingar i ett system för en social grupp är 148 personer. Dag två besökte vi designbyrån Grapheine som låg vid Rue des Montibœufs. Namnet Grapheine kommer från ”graphic” och ”coffeine”, en kombination som de bemästrar mer än väl, vi kan instämma med att det är en mycket god kombination. Här kommer ett axplock från de takeaways som vi tar med oss från mötet med 148 och Grapheine.
Ibland är det svårt att vara kreativ när resurserna är begränsade, oftast handlar det om begränsning i form av tid. Att komma på riktigt bra kreativa koncept, det går inte i en handvändning och kräver brainstorming mellan flera olika personer, det är då de bästa idéerna kommer till. Men när man ska producera något kreativt under en begränsad tid så har vi med vår erfarenhet varit delaktiga i tillräckligt många kampanjer och koncept för att kunna ta en idé från vår kreativitetsgarderob, den kontext och erfarenhet som vi på byrå bär med oss. Den bjuder ofta på bra idéer den med, men ju mer tid man lägger desto kreativare och storslaget kan det bli.
Vi brukar ofta tjata om hur viktigt det är att ha koll på sin målgrupp och om du inte har det, är det stor risk att målgruppen inte tilltalas av dina produkter eller erbjudanden. Vissa tilltalas av siffror, andra av mjuka värden beroende på vilken kundgrupp som du vill nå ut till. Något som en doktor tycker är en exakt och passande beskrivning kan låta skräckinjagande för en patient. Det gäller att känna in sin publik ordentligt och utforma grafisk profil, tone of voice, kommunikation och marknadsföring utefter just kunden och kundens preferenser.
Fransk design: Lekfull, även logotyper och typsnitt kan skilja sig åt mycket.
Tysk och svensk design: Ren, clean, grid:at. Var sak på sin plats.
Amerikansk design: De vill fylla varje yta med någonting.
Vilken design-stil gillar du bäst? Håller du med? Fortsätt gärna diskussionen på vår LinkedIn.
Vår eventkoordinator Veronica stod för all planering och koordinering inför resan och på plats som den stjärna hon är! Hon pratar dessutom flytande franska och har tidigare bott i Paris, så bättre guide finns inte att få!
Du vet väl att vi även arrangerar mässor, event och konferenser åt våra kunder? Hör av dig till Veronica så berättar hon mer.
Veronicas bästa Paris-tips hittar du här i google maps.