30 mars 2023 Teamet

Möt Jacob som praktiserar som projektledare hos oss

Hej Jacob, berätta om dig själv och din bakgrund samt vad du pluggar nu?

Jag är 24 år gammal och är från Helsingborg. I botten är jag en ren och skär fotbollsälskare, tidigare som utövare men på senare dagar framför allt som åskådare. Anledningen till att jag halkade in i marknadsföringens värld berodde på att jag genomförde min praktik på Djurgårdens IF marknadsavdelning när jag läste journalistprogrammet. Där fick jag sedermera mersmak och valde sedan att fördjupa mig inom ämnet på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet vid Jönköpings University.

Vad fick dig att söka praktikplats på Komson?

Det som i synnerhet lockade mig till att söka praktik på Komson är idéen med en byrå som arbetar in-house där medarbetare tillsammans med sina olika kompetenser och ansvarsområden kan skapa en fantastisk produkt, både för kunder och företag. Jag gillar även tankesättet att arbeta med lokala företag samt att växa tillsammans med företag som valt Komson. Delad lycka är dubbel lycka!

Vad vill du lära dig mer om under din praktik?

Jag hoppas kunna lära mig mer om hur det ständiga arbetet fungerar mellan Komson som marknadsföringsbyrå och kunder. Att få en förståelse för hur Komson arbetar veckovis och vad som står på agendan.

Om du skulle få välja, vad är ditt drömuppdrag?

För mig är idrottsvärlden viktig med allt det har tillfört i mitt och många andras liv. Idrott behöver inte handla om att bli proffs, det handlar minst lika mycket om gemenskap, hälsa, jämlikhet, mångfald och mycket mycket mer. Därför vill jag någon gång kunna involvera den sfären med en framtida arbetsroll.

Tre trender som du ser kommer 2023 inom branschen

  • Hållbarhet blir en viktigare del av många företags värderingar, en trend jag inte ser saktas in utan accelerera. Inte bara ekologisk utan även social och ekonomisk hållbarhet, dessa aspekter bidrar inte bara till en grönare planet utan även en roligare och beständig arbetsplats – något som alla strävar efter.
  • Jag tror att CRM-system kommer att spela en allt viktigare roll inom marknadsföring för företag, både internt och externt. Med hjälp av ett CRM-system kan byrån förbättra sin kundhantering, öka produktiviteten mellan olika avdelningar och få bättre insikt i utfallet av marknadsföringskampanjer. Denna information kan sedan användas för att finjustera parametrar och optimera resultat i framtida projekt.
  • Företag måste identifiera nya sätt att utmärka sig från mängden. Jag tror därför mycket marknadsföring kommer skräddarsys för att kunna tilltala flera olika målgrupper. Om jag tittar in i spåkulan lär konkurrensen endast bli hårdare vilket spär på nödvändigheten ytterligare.

Är du också intresserad av att söka praktik hos oss? Välkommen att skicka CV och personligt brev till info@komson.se

Kategorier