20 december 2022 Teamet

Möt Sanne som praktiserar som grafisk designer hos oss

Hej Sanne, för alla som är nyfikna på dig, vem är du? 

Jag heter Sanne Kok, är 20 år och kommer från Nora. Just nu studerar jag på Brobygrafiska i Sunne där jag pluggar Grafisk Formgivning/Tekniker. Där arbetar vi mycket med olika Adobe program och design, vi har även fått lära oss att arbeta i grupp på det mest effektiva sättet. På gymnasiet gick jag bild och formgivning och det var där som mitt intresse för grafisk formgivning började.

Vad kommer du att jobba med på Komson? 

Jag kommer främst att jobba med att ta fram digitalt marknadsföringsmaterial och bidra så gott jag kan med mina kunskaper inom de olika Adobe programmen, så som Photoshop, Illustrator, InDesign och Lightroom CC.

Vad var det som lockade dig med att praktisera hos Komson?

När jag sökte praktik var jag ute efter en kommunikationsbyrå som skulle ha tid för mig som praktikant. När jag läste er egen beskrivning tyckte jag att Komson lät väldigt intressant och när jag såg att ni hade ett inlägg för sökande praktikanter lät det ännu mer intressant då det visade att ni hade erfarenheter med tidigare praktikanter. 

Om du skulle få välja, vad är ditt drömuppdrag?  

Jag skulle gärna vilja testa på att göra en broschyr i framtiden. Det är inget jag har gjort innan men det verkar vara en lärorik process med både bild- och textredigering.

Vad är dina bästa tips för att vara kreativ och komma på nya idéer och hitta ny inspiration?

  • Kladda mycket och låt pennan bara flöda på pappret
  • Prata med någon, bolla idéer och lösningar
  • Skriva ner nyckelord för det du vill skapa – ska det vara färgglatt eller svartvit, lekfullt eller modernt?
  • Motivera för dig själv eller en kamrat varför du gjorde vissa val och ändra sedan det du inte tyckte om eller det som kan förbättras.

Är du också intresserad av att söka praktik hos oss? Välkommen att skicka CV och personligt brev till info@komson.se

Kategorier