25 januari 2022 Nyhet

Nyckeln till inspiration och ett kreativ flow – med Elin

Hej Elin, berätta lite om dig själv och din bakgrund

Hej! Elin heter jag, är 25 år och bor i Uppsala med min sambo och vår hund. Choklad, sommar och djur är min melodi, och utöver det gillar jag att syssla med kreativa ting. Jag är utbildad inom foto sen tidigare, men går idag sista terminen på Digital Content Designer på Medieinstitutet.

Vad kommer du att bidra med på Komson?

Jag kommer att bidra med designlösningar, snygga foton och ny energi.

Vad fick dig att söka praktikplats på Komson?

Jag ville se hur det går till på en byrå och tyckte att Komson verkade som en trevlig plats. Det kändes spännande med så varierande kunder. Det är givetvis också ett stort plus att kontoret ligger här i Uppsala. Men ska jag vara fullt ärlig så var det barketing managerns presentation på hemsidan som sålde det hela för mig, crazy dog lady som jag är.

Om du skulle få välja, vad är ditt drömuppdrag?

Jag älskar mode, så att få jobba med en kampanj för ett modeföretag vore en dröm för mig!

Tre tips från Elin för att få inspiration och ett kreativt flow

  • De bästa idéerna kommer till mig när jag gör allt annat än arbetar, som promenerar, duschar eller precis ska gå och lägga mig. En paus är viktig för mitt kreativa flow. Då kan man komma tillbaka och se på sitt arbete med nya fräscha ögon efteråt.
  • Det låter klyschigt, men: släpp kraven och ha kul istället. Som kreativ person har man ofta höga krav på sig själv, men jag kommer aldrig fram till något bra om jag tänker ”det här måste bli det bästa jag någonsin har gjort”. Då låser sig allt. Det är bättre att lattja runt lite istället så man åtminstone kommer igång.
  • Scrolla igenom Behance, Dribbble och Pinterest. Där hämtar jag massor med inspiration.

 

Elin grafiskt praktik

Kategorier