17 oktober 2023 Nyhet

Söker du praktik inom kommunikation?

Vill du ha en praktikplats med varierande arbetsuppgifter inom media och kommunikation?

Inför 2024 söker vi en praktikant med inriktning kommunikation/marknadsföring som vill vara en del av vårt team. Praktikperioden är flexibel men vi ser gärna att du kan vara hos oss minst sex veckor under våren. Som praktikant hos oss arbetar du nära våra projektledare och får vara med på alla moment som vi hjälper våra kunder med. Vi söker dig som har en pågående eller genomförd eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller liknande.

Hos oss på Komson är det positiv stämning och högt i tak. Som praktikant får du stor inblick i arbetet på en kommunikationsbyrå. Du kommer att få kunskap och erfarenhet av såväl det operativa som det strategiska arbetet.

Vi söker dig som är kreativ, strukturerad och lösningsorienterad. Du stimuleras av att ha varierande arbetsuppgifter och känner dig trygg med att ta eget ansvar. Du trivs lika bra med att arbeta självständigt som du gör i grupp.

Vi vill gärna att du är hos oss på kontoret i centrala Uppsala tisdag–torsdag. Måndagar och fredagar jobbar vi på distans. Vi tror det blir bättre kvalitet på lärandet om man är på plats och jobbar nära teamet.

Några exempel på arbetsuppgifter som du får prova på

  • Projektledning och koordinering
  • Textproduktion för bloggar, nyhetsbrev och sociala medier
  • Uppdatering av webbsidor och sociala medier
  • Framtagning, publicering och uppföljning av soc media kampanjer
  • Uppföljning och analys av kommunikationsinsatser
  • Medverka vid strategiskt arbete
  • Research
  • Delta på kundmöten

Vilka är vi?

Komson är en familjär kommunikationsbyrå med högt i tak, vårt kontor ligger i gamla Riksbankshuset i centrala Uppsala. Teamet består av projektledare, strateger, skribenter och grafiker som tillsammans bidrar till kreativitet och kvalitet i alla delar av skapandeprocessen. Vi hjälper företag och organisationer med marknadsstrategi, event och kommunikation för både digitala kanaler och fysiska miljöer. Som praktikant hos oss får du stor inblick i arbetet på en kommunikationsbyrå.

Intervjuer kommer ske löpande och vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Skicka CV och personligt brev till info@komson.se redan idag! Märk mailet med Praktikplats marknadsföring.

Tidigare praktikanter

Läs mer om Jacob, vår senaste praktikant inom projektledning, som praktiserade hos oss våren 2023.

Curiosa: Fabian, som idag är en ovärderlig projektledare hos oss började sin Komson-resa som praktikant inom Content Produktion 2020.

Kategorier