21 juni 2017 Nyhet

Content marketing-tips från London

I maj 2017 var vi på en grym utbildningsresa till London! Vi besökte två B2B Content Marketing-byråer som båda ligger i yppersta framkant. Först bar det av till stadsdelen Richmond där vi träffade Velocity Partners som jobbar på en internationell marknad. Vi pratade om content marketing förr, nu och kanske mest intressant – framtidens content marketing! Följ med oss till London – se filmen här (2.19):

3 TIPS FRÅN VÅRT MÖTE MED VELOCITY PARTNERS

1. Useful x Entertaining = Effective
Denna ekvation gäller för all B2B-content, för att du ska stå ut bland mängden av content som cirkulerar idag. Ha höga krav på att det du säger verkligen är värdefullt för din målgrupp, men också på hur du säger det.

2. Find the Sweetspot of content marketing
The Sweetspot är den gyllene medelpunkten mellan att dela det som du behärskar och kan, och det som din målgrupp verkligen bryr sig om och har nytta av. Det finns t ex ingen trovärdighet i och poäng med att kommunicera något som din målgrupp bryr sig om, men som inte utgår ifrån din kärnkompetens.

3. “Don’t ask for attention – earn the attention”
Ditt content ger den uppmärksamheten den förtjänar. Var kräsen. Är det kul, bra och snyggt? Sticker det ut? Har ditt content ”mojo”?!

Efter mötet hos Velocity Partners var det dags för B2B Content Marketing-byrån Grist i Soho. Tillsammans diskuterade vi både vikten av att skapa bra resultat för våra kunder, dvs vikten av att hinna med/ta sig tid att mäta och utvärdera, och trender inom content marketing.

3 SAKER VI TAR MED OSS FRÅN MÖTET MED GRIST

1. Write for your clients-clients-​clients​
Ha alltid slutkonsumentens slutkonsument i åtanke. Du har fått uppdraget av en kund men du får aldrig glömma vem som du skriver för i slutändan. Och den personen tänker troligen på sin kund.

2. Research before production
För att producera bästa möjliga content, krävs ett bra förarbete och en bra research. Gärna en undersökning som du t ex kan paketera med infographics.

3. Marketing automation
Frekvens och kontinuitet är a och o! Grist nyttjar många av de verktyg som finns för att samla in och analysera information om nyhetsbrevs- och webbanvändare. Då kan du även automatisera vissa utskick så de går ut i rätt tid, med rätt innehåll till rätt person.

Vill du ha hjälp med din Content Marketing? Hör av dig till oss!

PS. Är du ett inbitet Bowie-fan? Då kanske du ser var fotot på Komson-gänget är taget…

Filmredigering och musik: Dosee Productions 

Kategorier