22 april 2022 Nyhet

Trendspaning från mässan "Möten & Events" 2022

Vilka trender är det som lyser starkast inom event just nu?

Vår eventkoordinator Veronica var på trendspaning vid ”Möten & Events”, Nordens mest affärsinriktade fackmässa inom mötes och eventindustrin den 21 april. Här kommer hennes bästa takeaways.

En långsiktig eventpartner

Det är något som står på många företags wishlist just nu. Man har ett försprång med en långsiktig mötespartner som vet vad beställaren är ute efter och kan ge kreativa förslag och idéer som passar kunden. Det finns många sätt att koordinera event, och de mest bekväma är de som koordineras med en expert vid rodret, eller hur?

Fysiska, längre event är hetast

Efter pandemin törstar var och en av oss efter fysiska möten med det utbyte och sociala samspelet som lätt går förlorat i det digitala formatet. Visste du att de fysiska mötena även blivit längre? Ja, inte så att det numera är 12-timmars sträckkörare, men snarare att man gärna väljer att boka en övernattning också.

Svårnavigerat i verktygs-djungeln

Det finns en djungel av olika verktyg att tillgå vid utskick av inbjudan, bokning och kommunikation med deltagare. Vi på Komson använder oss av verktyget Invajo sedan många år tillbaka och gör allt från en liten workshop till större konferenser, och koordinerar allt från planering, utskick, administrering och uppföljning. Vi kan därmed anpassa våra kunders grafiska profiler i verktyget och interface (det digitala utseendet) känns igen av användarna då det används vid samtliga event och inbjudningar, vilket skapar igenkänning och stärker varumärket.

Hälsa – relation till djur och natur

En ny trend är att involvera relation och möte med natur och djur. I USA finns det till exempel s.k. lobbyhundar som vissa hotell börjat med i USA, hundarna finns där för att välkomna hotellgästerna redan i lobbyn. Det finns även en konferensanläggning som har en konferenshund som gästerna får turas om att gå ut med och gosa med. På vårt kontor har vi vår Barketing Manager Valle som välkomnar alla våra kunder och lever upp till sin roll, han får många klappar av både kollegor och kunder!

Är du intresserad av att prata vidare om event? Välkommen att kontakta vår eventkoordinator Veronica!

Läs även

Mässdags? Lathund för att maxa din närvaro

Kategorier