24 maj 2022 Nyhet

Motverka kränkningar på nätet: Vi har valt att stödja Aktiv Skola

Aktiv Skola arbetar för en bättre skola i Sverige, med fokus på frågor som rör droger, grooming och mobbning — viktiga frågor som tyvärr ofta hamnar i skymundan på grund av ekonomiska prioriteringar inom skolan. För oss känns det mycket viktigt att stötta och bidra till att nätet ska vara en trygg plats för alla barn.

Aktiv Skola är en ideell organisation som brinner för att skapa en bättre skola i Sverige. Med hjälp av experter och kunniga personer förmedlar de aktuellt och relevant material kostnadsfritt till Sveriges alla skolor. Förutom nedladdningsbart material skickar de ut tryckt material, som till exempel Föräldrahandboken till utvalda målgrupper och årskurser. För att göra deras arbete möjligt har vi på Komson tillsammans med många andra företag valt att sponsra Aktiv Skola.

Några exempel på vad de gör:

  • De jobbar mot att förebygga mobbing och droger
  • De jobbar mot kränkningar i alla olika former
  • De har gjort en film mot grooming som har över 6 miljoner visningar, du hittar den här. De lyfter det faktum att barn under 8 år sitter och spelar spel och blir kontaktade av pedofiler. Vilket vi tycker är helt fruktansvärt!
  • De har kontakt med elevhälsan på alla skolor i hela landet
  • De håller löpande föreläsningar som riktar sig till vuxna och till barn, om bland annat kränkningar och utanförskap, vilket ökar när barnen sitter själva framför datorer

Är du förälder? Den 7 juni kommer Aktiv skola ha en rikstäckande föreläsning som heter Sommarsmart — med fokus på grooming, kränkande behandling och hälsa för barn. Missa inte den och läs gärna mer om Aktiv skola och deras arbete på aktivskola.org.

Du hittar mer information om föreläsningen här.

 

Vill du också bidra till deras arbete? Här kan du Kontakta Ulrika Franzén på Aktiv Skola.

Kategorier