17 maj 2023 Nyhet

Workshop i framtidens tecken: Integrera Human Intelligence med Artificiell Intelligens

”AI Rocks! Vår Exklusiva Workshop för AI-marknadsföring som Blåste oss Av Stolarna!” — Det var ChatGPT:s förslag till rubrik för texten som följer nedan. Är den bra eller dålig? Den är varken eller, men enligt oss inte speciellt passande för texten eller för vår tonalitet.

Förra veckan anordnade vi en spännande AI-workshop! Det var en unik möjlighet för oss att fördjupa oss i de senaste trenderna inom artificiell intelligens och utforska dess potential inom marknadsföring.

Under samtalets gång diskuterade vi olika AI-verktyg som vi använt eller testat, många verktyg så som ChatGPT återkom bland många av oss. Det påpekades att exempelvis ChatGPT kan vara ett användbart verktyg för att få inspiration om man kört fast, däremot behöver den producerade texten en mänsklig handpåläggning för att träffa rätt tonalitet.

AI och HI i samspel

På tal om mänsklig handpåläggning argumenterade vår kloka eventkoordinator Veronica om vikten av att använda HI — Human Intelligence, i kombination med AI. Att man bör se AI som en kollega snarare än ett hot, eller någonting som man använder utan att värdera det producerade materialet kan man istället gå en mellanväg. Då kan AI-verktyg hjälpa oss i det dagliga arbetet att producera en grym produkt till våra kunder.

Vi tar med oss nya insikter från workshopen och en utökad portfolio av AI-verktyg och förståelse för vilken skillnad dessa kan göra på Komson. Utvecklingen av AI sker ju som bekant i raketfart, och som de komsonatuter vi är åker vi med och följer framfarten med spänning.

Kategorier