sälj mer med design
22 juni 2020 Nyhet

Sälj mer med grafisk design

Kan man sälja mer med hjälp av grafisk design? Självklart! Med professionellt och välarbetat sälj- och presentationsmaterial ger du ett bättre och starkare intryck – både fysiskt och digitalt! Och det, i sin tur skapar förtroende hos potentiella kunder och ökar dina chanser i en affärsrelation.

Förr hade säljaren makten, men sättet vi lever och arbetar på har förändrats. Idag lever entreprenörer och företagare i ett högt tempo med fullspäckade mötesdagar och långa dagar. Och även om vi vet att återhämtning är viktig för vår hälsa, så är det många entreprenörer som jobbar på helgerna eftersom det är enda chansen att få något gjort enligt dem själva. Studier visar att dagens B2B-köpare fattat närmare 80% av sitt köpbeslut online. Därför är det viktigt att säkerställa att ert varumärke och företag presenteras på ett konsekvent och korrekt sätt oavsett vilken kanal de väljer att möta er.
Här kan du ladda ner vår checklista för att bygga ett starkare varumärke.

Fysiska möten

Att få till ett möte är näst intill omöjligt, men har du lyckats så grattis! Se till att ta vara på chansen genom att säkerställa att ditt sälj- och presentations håller högsta klass.

Här kommer några design-tips inför det fysiska mötet:

  • Se till att din presentationen är korrekturläst och att rätt beskrivningar, ord och begrepp används för era produkter och tjänster.
  • Se till att webbsidan är up-to-date då många B2B-köpare tar en titt på webbsidan för att minnas vem det är de ska träffa.
  • Se till att ditt säljmaterial är uppdaterat med rätt layout. I bästa fall har ni en professionell mall som är inställd med rätt färger, typsnitt och där er logotyp är placerad på ett korrekt sätt.
  • Ta hjälp av en grafiker för bildval så att presentationen blir enhetlig rakt igenom och utifrån ert manér. En erfaren grafiker kan även säkerställa att budskapet i bilderna går i linje med era värderingar.
  • Det finns upphovsregler att följa när det kommer till bilder, foton och andra verk även om ligger redan publicerade på internet. Ta reda på vad som gäller för respektive bild – oavsett om det är en så kallad gratisbild, köpt bild eller bild som en kollega eller vän fotat eller på annat sätt skapat.

Slutligen, grafisk design utgör själva grunden i ditt varumärke – det är det första man lägger märke till när man lär känna er. Har du inte det digitala på plats kommer konkurrenterna snabbt dra ifrån.

 

Här kan du läsa mer om hur vi har hjälpt Granode Materials att skala upp sin verksamhet med hjälp av grafisk design!

 

Granode

Granode Materials tillverkar litiumjonbatterier som besitter många fördelar inte minst för vårt klimat och vår framtid. Med ökad energitäthet, längre livslängd och minskad laddningstid kommer Granode revolutionera elteknik-branschen!

 

Kategorier