Ny grafisk profil för B2B IT-Partner

B2B IT-Partner är en IT-leverantör och partner som hjälper sina kunder att utnyttja IT på bästa sätt. När B2B skulle ta fram en ny grafisk profil föll valet på Komson. Vi har tagit fram allt ifrån komplementsfärger, typsnitt och bildmanér till ikoner, grafiskt mönster och grafisk manual.

Detta ingick i vårt uppdrag:

 • Val av typsnitt för print och webb
 • Val av profil-/komplementsfärger
 • Ikoner/symboler-manér inklusive ikoner i original
 • Bildmanér (exempelbilder i visst manér och ton, en riktlinje för framtida fotograferingar och bildinköp)
 • Exempel (bild) på marknadsmaterial, till exempel PPT, nyhetsbrev, annons, worddokument, visitkort, flagga (5 st enheter)
 • Ett unikt grafiskt mönster
 • Grafisk manual, det vill säga ett ”styrdokument” där ovan punkter sammanställs, plus en copytext som presenterar och beskriver tanken bakom den grafiska profilen

I manualen finns även direktiv kring hur logotypen och den grafiska profilen bör (och inte bör) användas för att skapa tydlighet och konsekvens i den visuella kommunikationen. Manualen kan användas internt och kan skickas med till externa partners som tar fram marknadsmaterial och marknadsföring, t ex tryckerier, webbyråer och reklambyråer. Den grafiska manualen levererades som en pdf och i två ringbundna printade exemplar.

Tanken bakom det grafiska mönster som vi tog fram
Ett grafiskt element som vi tagit fram för B2B är länkar i deras olika färger. Länkarna representerar partnerskapet (länken) till deras kunder, samtidigt som det diskret även syftar på IT-termer som till exempel hyperlänk.

Är du också i behov av en grafisk profil, eller uppsnyggning av er befintliga?
Kanske saknar ni vissa delar idag som till exempel rörlig logotyp, mönster, symboler eller mallar för soc media-inlägg? Välkommen att kontakta oss!

Hör av dig till oss

info(@)komson.se

Kungsängsgatan 17
753 22 Uppsala


  Komson nyhetsbrev

  I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av tips och trender inom marknadsföring, och så klart om vad som händer hos oss! Vi lovar, inget spammande! Du kan när som helst säga upp dig. Här kan du läsa vår Integritetspolicy